Vraag hier vrijblijvend informatie aan !
chambre d'hotes en Gites b&b

Vakantie Zuid Frankrijk : Chambres d'hotes en Gites

Vacances en France b&b Omgeving   |   Chambre d'hotes   |   Gites   |   Contact   |   Nuttige info   |   Vacances en France b&b

Zuid-Frankrijk: Bed and Breakfast (b&b) : Chambres d'hotes & Familiekamers of Gite / Vakantiewoning (appartement).
Logeren in het Zuiden van Frankrijk, nabij de Middellandse zee en Spanje en de Pyreneeën.
Zuid-Frankrijk & Klimaat
Perpignan, de Cote Vermeille, de Middellandse zee en de Spaanse Grens : Een mediteraans klimaat, met meer dan 300 zonnedagen per jaar.
Het ideale vertrekpunt...
om de bergen in te trekken; oude dorpjes te bezoeken of door kleine steden te slenteren, wijnhuizen te bezoeken, wandeltochten te beginnen, (grote) fietstochten (of mountainbikeroutes) uit te stippelen, paardrijden (manège in de buurt), ezeltochten, Ulm-vluchten te maken, diepzeeduiken, snorkelen of zeekajak in de Catalaanse kuststreek, enz...
Enkele nabijgelegen dorpen hebben tevens leuke authentieke markten.
Het is de regio bij uitstek met zoveel bezienswaardigheden en zo een pracht van natuur en rust.
zie vakantietips

Kunst & Cultuur
Voor kunst en cultuur hoef je niet ver te gaan : forten en kastelen, abdijen en musea zijn talrijk aanwezig. Zelfs de Katharenstreek en Andorra liggen niet zo ver weg. Of volg de sporen die artiesten zoals Matisse, Derain, Charles Renie Macintosch, Maillol hebben achtergelaten, zij hielden van dit land… de wijnen, de cultuur, de legende…
De Middellandse zee
Op 25 km : een dagje aan de kust, bestaande uit 40 km fijne zandstranden, rotsachtige kreekjes, vissershavens en plezierhavens… (Banyuls-sur-Mer, Port Vendre, Collioure, St. Cypriën, Canet Plage of Argeles-Plage), sfeer snuiven in Spaans Catalonië (Figuèras, Cadaqués, Rosas, Girona, Barcelona), even het hooggebergte in (Batère, Canigou) of gewoon een dagje rustig aan het zwembad of heerlijk genieten van een koel drankje, van een 'Muscat de Rivesaltes' !
Naast de vele terrasjes rond de Mas is er een mooi zwembad met grote (schaduwrijke) terrassen en ligzetels, een petanquebaan, tafeltennistafel, badmintonplein... Het dorpscentrum ligt op amper 150 meter.
Wandelparadijs
Frans Catalonië is een waar wandelparadijs dankzij 3500 km aangelegde paden, waarvan 50 wandelpaden. Hier kunt u eindeloos wandelen, naar gelang het seizoen en tot een hoogte van 3000 meter. In de Pyrénées-Orientales is de natuur actief! Naast het auto- en mototoeren kan je Frans en Spaans Catalonië in alle vrijheid ontdekken op de (motor)fiets of op de mountainbike!

gites

(zomer)Festiviteiten in ons dorp ?

                                   
        mei     jun     jul     aug     sep  
        zon   zon   zon   zon   zon
        23°C   28°C   30°C   30°C   26°C

Geniet van de rust in één van de zonnigste klimaten van Frankrijk


Zuid-Frankrijk

Naar Zuid Frankrijk : welke reisweg ?
Fotogallerie
Het klimaat bij ons
Wandel- en Fietstochten
Logeren bij Belgen - Roken enkel in de tuin, geen huisdieren

1) Formule Chambre d'hotes b&b

- meer informatie chambre d'hotes b&b klik hier

2) Formule Gites : (appartement/vakantiehuis)

- meer informatie gite klik hier
chambres d'hotes vakantie zuid frankrijk
Chambres dhotes reisnaarfrankrijk----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ads : De geschiedenis en de legende van de Catalaanse vlag !!!   In de zomer : de bergen in, de Catalaanse bergen   De Catalaanse Pyreneeën : Een Catalaanse Stad : Perpignan ! N- Bij Belgen    De Catalaanse Pyreneeën en Welness    Immo Zuid Frankrijk     Linken/Adverteerders google+ 2 1 r . twitter .
Blog:
Vakantie Zuid Frankrijk Logeren bij Belgen in Frankrijk.
Coumerme Montauriol, Languedoc Roussillon
Site: www.sud66.com